Lekkere kipmarinades om thuis te maken

gegrilde-drumsticks

Een goed gemarineerd kippetje… daar wordt toch iedereen blij van? Of je nu kip op de barbecue legt, in de oven braadt of in de pan bakt, met een goede marinade til je de smaak van je kip naar een hoger niveau. In dit blog geven we je drie superlekkere marinades om zelf thuis te maken. Simpel, smaakvol én met een verrassende twist. Geen tijd om zelf te marineren? Dan hebben we natuurlijk ook een snelle oplossing met onze kant-en-klare kipproducten uit het Rooster’s assortiment.

Mediterrane yoghurt-kruidenmarinade

Fris, kruidig en perfect voor kipfilet of kippendij

De basis van deze milde marinade is Griekse yoghurt en zit bomvol verse kruiden. De yoghurt maakt de kip lekker mals, terwijl de munt en za’atar zorgen voor een frisse, kruidige smaak.

Ingrediënten:

  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • Rasp + sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 el verse munt (fijngehakt)
  • 1 el peterselie
  • 1 tl za’atar (of oregano + sesamzaad)
  • Zout & peper naar smaak

Zo maak je ‘m:

  1. Meng alle ingrediënten tot een gladde marinade.
  2. Voeg de kip toe en zorg dat alle stukken goed bedekt zijn.
  3. Laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast (max. 8 uur).
  4. Grill of bak de kip tot een kerntemperatuur van 75 °C.

Tip: Heerlijk bij couscous of in een pita met frisse yoghurtsaus.

Aziatische gember-sesam marinade

Zoet, zout, pittig — een echte alleskunner

Fan van oosterse smaken? Dan is deze marinade iets voor jou. De combinatie van sojasaus, honing en gember maakt dit een echte smaakbom.

Ingrediënten:

  • 3 el sojasaus
  • 2 el sesamolie
  • 1 el honing
  • 2 el rijstazijn
  • 1 tl verse gember (geraspt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el bosui (in ringetjes)
  • ½ tl chilivlokken (optioneel)

Zo maak je ‘m:

  1. Meng alles in een kom.
  2. Marineer de kip minstens 2 uur.
  3. Laat de marinade even intrekken en grill of bak zoals je gewend bent.

Tip: Voeg geroosterde sesamzaadjes toe vlak voor serveren voor extra crunch.

Hawaiian BBQ marinade

Zoet, rokerig en perfect voor de zomer-BBQ

Deze marinade brengt je direct in tropische sferen. Met ananassap en gerookt paprikapoeder krijgt je kip die perfecte zomerse BBQ vibe.

Ingrediënten:

  • 2 el olijfolie
  • 2 el ananassap
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Snufje cayennepeper
  • (Optioneel) 2 schijfjes verse ananas, fijngehakt

Zo maak je ‘m:

  1. Roer alle ingrediënten door elkaar.
  2. Marineer de kip 2–3 uur (niet te lang i.v.m. enzymwerking van ananas).
  3. Grill op indirect vuur zodat de suiker niet verbrandt.

Serveertip: Lekker met gegrilde maïs en frisse koolsla.

Marineren als een pro: 3 tips van Rooster’s

  • Laat je kip niet te lang liggen: Vooral bij zuren (zoals yoghurt, ananas of citroen) kan kip na 8 uur te zacht worden.
  • Gebruik een afsluitbare zak: Zo verdeel je de marinade goed én bespaar je afwas.
  • Dep je kip voor het grillen: Zo voorkom je aanbranden en krijg je een mooie bruine korst.

Geen tijd om zelf te marineren?

We snappen het: niet iedereen heeft de tijd (of zin) om kip uren te laten marineren. Gelukkig hebben we bij Rooster’s een ruim assortiment kant-en-klaar gemarineerde kipproducten. Van onze heerlijke gemarineerde kiptapas minisaté tot onze drumsticks, je zet ze binnen een kwartiertje op tafel. Ontdek ons assortiment en ontdek hoe lekker en makkelijk te bereiden onze gemarineerde kipproducten zijn.

Gerelateerde artikelen

Het wildseizoen start bij Rooster’s in Hilversum

Het is weer tijd voor pure smaken van wild! Van hertenrug tot fazant. Bij Rooster’s in Hilversum haal je ambachtelijk wild in huis om zelf te...

Lees verder
Roosters-Emiclaer-Amersfoort-Kip

Hoe bereid je een kip het best zelf?

Kip is misschien wel het meest veelzijdige stukje vlees in de keuken. Mager, smaakvol en je kunt er werkelijk alle kanten mee op: van een sappige...

Lees verder
broodje-pulled-chicken

Hoe maak je pulled chicken?

Pulled chicken: alleen de naam al doet je watertanden. Het is mals, sappig, vol smaak én perfect voor een feestje of een gezellige avond thuis. Of...

Lees verder